Kjo vizitë është një shenjë e drejtpërdrejtë që gatishmëria dhe dëshira e miqve tanë sauditë për të thelluar bashkëpunimin me Shqipërinë është e madhe. Ndërkohë që sëbashku e ndamë edhe kënaqësinë që numri i vizitorëve nga Arabia Saudite si turistë në Shqipëri ka pësuar një rritje të ndjeshme, edhe falë vendosjes së linjave direkte me Lindjen e Mesme, por edhe falë pikërisht nxitjes që vetë Princi i Kurorës dhe qeveria saudite i ka bërë kësaj marrëdhënieje.
Nga ana tjetër, besoj që tanimë jemi në kushtet kur realisht mund të shohim me optimizëm në zhvillimin e marrëdhënieve tona, mundësitë e investimeve, mundësitë e rritjes së volumit tregtar mes dy vendeve, mundësitë e bashkëpunimit ekonomik në tërësi. Ramë dakord me Princin Faisal për të mbledhur sa më parë Komitetin e Përbashkët, i cili u mblodh në 2019-ën, por pastaj u bllokua për shkak të pandemisë, pikërisht për të adresuar prioritetet në funksion të thellimit të bashkëpunimit ekonomik.
Ne jemi shumë shpresëplotë që kjo vizitë e parë është vetëm hapja e një kapitulli vizitash dhe takimesh bilaterale. Sot, unë ia ripërsërita ministrit ftesën për të pritur këtu, Princin e Kurorës dhe sigurisht, kjo lidhet me gjithë regjimin e lëvizjeve të Princit në kushtet kur vigjilenca ndaj rrezikut të COVID-it është e lartë. E po ashtu, e falënderova Princin Farhan, por përmes tij edhe Princin e Kurorës, edhe vetë Madhërinë e tij në Arabinë Saudite për ndihmën e vazhdueshme që Arabia Saudite i ka dhënë Shqipërisë, sidomos në momentet e vështira, sidomos kur ka qenë fjala për të qenë pranë nesh dhe pranë atyre më në nevojë.
Sulmi kibernetik nga Irani në Shqipëri, dokumentar nga RAI3 “Presa Diretta”shkoi në Shqipëri për të folur për sulmin e pabesueshëm një udhëtim i drejtpërdrejtë i “PresaDiretta” nëpër makinën
Arabia Saudite vendos veton: Ndeshja me Shqipërinë nuk transmetohet në asnjë televizion, cila është arsyeja? Miqësorja Arabi Saudite-Shqipëri, e programuar për këtë të mërkurë, nuk do të transmetohet në asnjë televizion, shqiptar apo të huaj. Takimi me Shqipërinë është tepër i rëndësishëm për ta në përgatitjet për Botërorin. Gjithçka ka të bëjë me një kërkesë të Federatës Arabe, e cila ka kërkuar që përballja me Shqipërinë të mos transmetohet në televizion. Arabia Saudite është një ndër skuadrat e kualifikuara për në Botërorin e Katarit, që starton në muajin nëntor, ku është shortuar në një grup me Argjentinën, Meksikën dhe Poloninë.
Arabia Saudite vendos veton, miqësorja me Shqipërinë nuk Miqësorja Arabi Saudite – Shqipëri, e programuar për këtë të mërkurë, nuk do të transmetohet në asnjë televizion, shqiptar apo të
*Ministri i Jashtëm i Arabisë Saudite, Princi Faisal bin Farhan Al-Saud: Faleminderit Shkëlqësi! Mirëmëngjesi! Faleminderit që keni ardhur këtu. Në fakt është kënaqësi e vërtetë për mua që kam ardhur këtu në Shqipëri, në këtë vizitë timen të parë, por ama shpresoj që kjo nuk ka për të qenë e fundit. Me kënaqësi kam pasur mundësinë që t’i kaloja të gjitha përshëndetjet e mia, Princit të Kurorës dhe të Mbretit nga Mbretëria e Arabisë Saudite për qytetarët e Shqipërisë dhe Mbretëria jonë e vlerëson shumë miqësinë me Shqipërinë.
Ndeshja me Shqipërinë nuk transmetohet në asnjë televizion Arabia Saudite është një ndër skuadrat e kualifikuara për në Botërorin e Katarit, që starton në muajin nëntor, ku është shortuar në një grup
Së pari dua t’i shpreh mirënjohjen Princit Faisal për gjithë përkushtimin në vazhdim që ai ka treguar për këtë marrëdhënie mes dy vendeve tona. Në fakt ka qenë ai që e ka mbajtur gjallë bashkëpunimin dhe komunikimin në kushtet, kur për shkak të pandemisë, kontaktet u vështirësuan jashtëzakonisht shumë dhe faktikisht, të gjitha shkëmbimet e planifikuara u paralizuan.
Shqipëri-Arabia Saudite, thellim miqësisë e bashkëpumimit të Kjo vizitë është një shenjë e drejtpërdrejtë që gatishmëria dhe dëshira e miqve tanë sauditë për të thelluar bashkëpunimin me Shqipërinë është e